31 Ocak 2021 Pazar

Harbur Hurması Tarifi(Anneannemin meşhur kahvaltı seçeneği)

 Merhaba Sevgili Dostlar,

Bu gün güzel bir tarif vericem. Hep küçükken büyüklerimiz yapar yerdik. Babaannemin çok güzel yaptığı bu tarifi sizlerle paylaşıcam. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki sizde eskilere özlem çekiyorsanız (ah o babaannemin, anneannemin hurması çok güzeldi, olsa da yesek) diyorsanız hemen kalk! Ve mutfağa geç bakalım:)


Halbur Hurması(Erzincan) Tarifinin Malzemeleri

- 1 yumurta

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı süt

- 1 tane kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un(6 çay bardağı un)

Tarifi

Çok basit anlatıyorum. Karıştırma kabınıza sırasıyla yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz koyup çırpıcı ile karıştırın. 

1 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın. Sonra unu bardak bardak ekleyip elinizle yoğurun. Ve sabırlı olun. Hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un dikkatli döküp yoğurun. 

En son Halbur Hurmasının şeklini(süzgeç, rende, kızartma tenceresinin teli) istediğiniz eşya ile şeklini verebilirsiniz. 

Hamuru küçük koparıp una batırın elinizle yuvarlayın ve şeklini çıkartın.

En son kızartın. 

Püf Noktası: Hurmamızın her tarafı kızarsın diye yağı fazla koyun. Ve sürekli bakın. Bakmazsanız yanar. Eskiden Vita yağı vardı. Eğer Vita yağı bulabilirseniz onla yapın, çok güzel oluyor. 


Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder