Merhaba Sevgili Dostlar,
Bu tadı bilmeyen pişman olur. Yemeyen bin pişman olur. Anında tepsiniz biter ve karınlarınız şenlik eder.
Lor Dolması Tarifinin Malzemeleri
- 1 kg lor (çökelek)
- 1 su bardağı ince bulgur(pilavlık)
- 1 su bardağı süt kaymağı (köy de yaşayanlar bunu ekleyebilir)
- 4 kaşık tereyağı
- 1 kg pancar yaprağı
Hazırlanışı
İlk önce pancar yapraklarının yumuşaması için kaynar su da haşlanır. Taze lor içerisine haşlanmış bulgur karıştırılıp, sıkılarak yaprağa sarılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 dk pişer. Üzeri kızarsın istiyorsanız biraz daha durabilir. En son üzerine tereyağı dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder