Trileçe Tarifinin Malzemeleri
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sütlü Sosu İçin;
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 g sıvı krema
Karamel Sosu İçin;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 g sıvı krema
Hazırlanışı
İlk olarak kek malzememizi hazırlayalım. Yumurtaları, toz şekeri çırpıcı ile karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım. Önceden yağlanmış borcama kek karışımını dökelim.
170 derecelik fırında 10 dakika pişirin sonra dereceyi 150’ye getirip 20 dakika daha pişirin.
Sütlü sosumuzu fırına atılan kekten sonra hepsini bir kaba alarak karıştırın ve buzdolabına koyun.
Karamel sosu için orta büyüklükteki cezveye ilk 1 bardak şekeri dökün. Orta ateşte sürekli karıştırın. Şekerler eriyecek ve açık renk olunca kısık ateşe alarak 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. İyice erittikten sonra 1 paket sıvı kremasını yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Ocakta iyice kremamız sıvı kıvamda kokusu çıkınca altını kapatalım ve soğumaya alalım.
Kekimiz ılıklaşınca üzerini çatal ile delikler açalım. Üzerine soğuk şerbetini yavaş yavaş dökelim.
Kremşantiyi bir kısmını( 2 yemek kaşığı) üstünü süslemek için ayıralım geri kalanı üzerine yayalım.
Soğuyan karamel sosunu kremşantinin üzerine gezdirelim.
Ayırdığımız kremşantiyi üzerine kürdan yardımıyla şekil verelim.
6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. (Tercihen 1 gece beklemeli)
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder