Merhaba Sevgili Dostlar,
Bu tarifin tadını çok beğendim. Sizinde bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Yanına da pilav yaptığımızda mükemmel oldu. Tarifimize geçelim.
Sultan Kebabı Tarifinin Malzemeleri;
- 2 adet yufka
- 400 gr tavuk göğsü
- 400 gr tavuk pirzola
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet patlıcan
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Sosu İçin;
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Üzeri İçin;
- Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Patlıcanı alacalı soyarak küp şeklinde küçük doğrayın. Kızartalım sonra süzülmesi için kenara alalım.
Tavukları kuşbaşı doğrayıp tencere alın ve ocağın altını yakın. Karıştırın.
Tavuklar rengi dönüp suyunu saldığında soğanı ekleyin.(ben rendelenmiş koydum)
Soğanlar yumuşayınca domates salçasını koyup kapağını kapatın ve 5 dk pişirin.
Yemek suyunu çektikten sonra bezelye, patlıcanları, baharatları ekleyin. 4 dk daha pişirin.
Beşamel sosu büyün malzemelerini ayrı tencereye alıp kaynayana kadar çırpıcı ile karıştırın.Kaynadığında en son tuzu atın ve ocağın altını kapatın.
Bir yufkayı 4’e bölün. Küçük kaseye yufkanızı serin ve fazlalıklarını alıp içine serin. İçine tavuk harçtan ekleyip yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip koyun. Beşamel sosunu üzerine dökün. Üzerinede kaşar peyniri ekleyip 190 derecelik fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder