Bu gün menüde Arnavut Ciğeri var. Bu tarif inanılmaz. Çok ama çok güzel tadı var. Lavaş ile sarılıp ayran ile taçlandıracağınız Arnavut Ciğerinin tarifine geçelim.
- 1 kilo tavuk ciğeri
- 3 su bardağı un
- 3 adet büyük boy patates
- 4 adet domates
- 4 adet biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ(Kızartmak için)
Yapılışı
İlk önce bir kilo tavuk ciğerinin yağlarından ayırıp temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Sonra su ile temizleyip kenarda süzülmesi için 40 dk bekletin. ( bunu bir gece öncesinden yaparsanız ciğerin suyu iyice süzülür daha güzel olur)
Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış tavada ilk patatesleri kızartın ve tepsiye alın.
Domatesleri, biberleri, soğanı ince küçük doğrayın. Başka tabağa alın.
En son karışımımızın üzerine domates, biber, soğanı ekleyip karıştırın.
Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder