Bugün çok lezzetli olan zeytinyağlı yaprak yaptık. İnce ince sarılıp tek lokmada biten zeytinyağlı sarmalarımız sofralarımızı taçlandırıyor. Yoğurtla birlikte eşlik edip tadını daha da üst seviye çıkartan sarmamızın tarifine geçelim.
Yaprak Sarması Malzemeleri
- 500 gram Tokat yaprağı
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
İç Harcı;
- 1 adet kuru soğan(rende)
- Yarım paket pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tk pul biber
- 1 tk tuz
- Maydonoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk önce yapraklarınızı sıcak suda 30 dk bekletip sonra süzgece alın.
İç harcını kaba alıp karıştırıyoruz. (İlk soğanı rendeliyoruz.)
Yaprağı tabağa koyup iç harcını içine koyarak iki yanları içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Sıcak suyu(3 bardak) ve tuzu yaprakların üzerine döküyoruz ve ocağa(kısık ateş) alıyoruz. Yaprakların üzerine son olarak zeytinyağı gezdirip ve limon koyun.
Not: Yapraklar dağılmasın diye bir tabağı ters çevirip üzerine örtün. Ve her türlü yemek yaparken mutlaka kısık ateş kullanım ki yemeğiniz tadı kaçmaz. Yapraklar tuzlu ise bir gece önceden sıcak suda yapraklarınızı bekletin.
Afiyet Olsun...
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk önce yapraklarınızı sıcak suda 30 dk bekletip sonra süzgece alın.
İç harcını kaba alıp karıştırıyoruz. (İlk soğanı rendeliyoruz.)
Yaprağı tabağa koyup iç harcını içine koyarak iki yanları içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Sıcak suyu(3 bardak) ve tuzu yaprakların üzerine döküyoruz ve ocağa(kısık ateş) alıyoruz. Yaprakların üzerine son olarak zeytinyağı gezdirip ve limon koyun.
Not: Yapraklar dağılmasın diye bir tabağı ters çevirip üzerine örtün. Ve her türlü yemek yaparken mutlaka kısık ateş kullanım ki yemeğiniz tadı kaçmaz. Yapraklar tuzlu ise bir gece önceden sıcak suda yapraklarınızı bekletin.
Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder