24 Mayıs 2020 Pazar

Türk Kahvesinin Yapılışı(püf noktaları)

Merhaba Sevgili Dostlar,

Bir kahvenin kırk yıl hatrı vardır. Türk kahvesi yapmak basit ancak bazı püf noktaları var. Genelde ev hanımları bilir ama bilmeyenler için Türk kahvesinin püf noktalarını vericem. Mutlaka bunu yapın. Pişman olmayacaksınız.


Türk Kahvesi Malzemeleri;
- Türk Kahvesi
- Şeker (Sade içenler için geçerli değildir)
- Su

Püf Noktaları;
1.Şimdi Türk kahvesi kesinlikle Mehmet Efendi Türk Kahvesi olmalıdır. Ben genelde bunu seviyorum ve Eminönünde çekilmiş hali veriliyor kokusu çok güzel...
2. Kişi sayısına göre tatlı kaşığı ile tepeleme Türk kahvesi koyun. Örnek: 2 kişi ise 2 tatlı kaşığı(tepeleme) cezveye kahvenizi alın.
3. Şeker kullananlar içinse kesme şekeri olarak düşünürsek az şekerli ise 1 küp şeker. Orta ise 2 küp şeker. Çok şekerli ise 3 küp şeker ilave edebilirsiniz. Toz şekerde de çay kaşığı olarak düşünebilirsiniz.
4. En son suda kaç kişi iseniz kahve fincanı ile suyunuzu ekleyin.
5. Türk kahvemizin malzemelerini cezvemize alıyoruz. Ocağın altını yakıp  kısık ateşte pişiriyoruz. Kahvemizi her zaman kısık ateşte yapın. Tadı daha güzel olacaktır.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder