15 Mayıs 2020 Cuma

İzmir Bombası Tarifi

Merhaba Sevgili Dostlar,

Bu gün çikolataya doyacağımız en lezzetli tatlılarımızdan biri olan İzmir Bombası yapıcam. Meşhur İzmir Bombasını evde yapabilirsiniz.
Not: Ben hamurunu çok ince açtım. Bu hata oldu. Ama siz hamuru inceltmeyin kalın olsun. Hamurdan çok çikolata tadı için böyle yaptım.
İzmir Bombasının Malzemeleri
Dolgu;
- 300 g Kakaolu fındık kreması

Hamuru İçin;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ(en küçük çay bardağı)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su (en küçük çay bardağı)

Açmak İçin;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
İlk önce iki tatlı kaşığı ile fındıklı kremayı ceviz büyüklüğünde yağlı kağıda diziyoruz. Bu tarif 16 tane küçük çikolata diziliyor ancak ben biraz malzemelerini fazla koyduğum için 20 tane çikolata kreması dizdim ve dondurucuya koyun.
Hamurun bütün malzemelerini sırayla koyup yoğurun. Elinize bulaşmayacak kıvamdayken üzerine streç film ile kapatın. 20 dakika dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırını açıp bekleyin.
Bu arada hamurunuzu 16 parçaya bölün ve tezgahın üstüne parmağınızla biraz yağ sürüp hamurunuzu çok ince açın. İçine bir adet fındık kreması koyun ve hamuru bohça gibi kapatın.  Kalan hamuru makas yardımı ile kesin.


Tepsinizin içine yağlı kağıt koyun ve üzerine izmir bombasını dizin
Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında 5-7 dk pişirin.
Fırından çıkarın ve ılıkken servis edin.

Afiyet Olsun...

1 yorum: