Bugün çok pratik bir pide yaptık. Pastaneden ekmek hamuru (8 tane) alarak iç malzemesini sadece evde hazırlayarak bu pideyi evde yaptık.
Ev Pidesi Tarifinin Malzemeleri
- 8 tane ekmek hamuru(Fırından aldım)
İç Harç İçin;
- 2 tane patates
- Lor peyniri
- 200 g kıyma
- tuz
Üzeri için;
- su
Hazırlanışı
İlk olarak Pastane fırınından aldığımız hamurları biraz sıvı yağ ile yoğurup portakal büyüklüğünde küçük sekillerde yuvarlayın. Ben 15 tane hamur elde ettim. Bunları dinlenmeye bırakalım.
Hamurlarınız çok yağlı ise un ile uzun ince pide şeklinde merdane ile açın.
İç harç için siz nasıl isterseniz ya patates ezmesini yapın içine pul biber koyun. Diğer harç için kıymayı tavada pişirin içine baharatlarını koyun.
Pidemizi uzun ince merdane ile açtıktan sonra içine iç harçtan koyun ve hamurun kenarlarını içe doğru birleştirip üzerine biraz bastırıp düzleştirin.
Fırını 200 dereceye alın. Pişmemiş pidelerin üzerine elinizle temiz su ile üzerine sürün. Ara ara bakarak üzeri kızarınca alın. Pişmiş pideninde üzerine temiz su ile biraz damlatın. Bu pidenin yumuşak kalması için uyguluyoruz.
Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder