21 Mayıs 2020 Perşembe

Elmalı Turta Tarifi (püf noktaları ile)

Merhaba Sevgili Dostlar,

Menümüzde elmalı turta tarifi yaptık. Hemen tarife geçelim.
Not: Hamurumuzu yoğururken unu bir bardak dökerek yoğurun. Ben normal tarifine bakarak yaptığımda süresini çok söylemişler hiç de bakmadım o yüzden kenarları birazcık yandı.(bıçakla biraz alın o kenarları) Siz süresi bi yana ara ara bakın ve alın. Ancak tadı çok güzel oldu. Kıtır kıtır ve tadı çok tatlı🌸


Elmalı Turta Malzemeleri
İç Harcı İçin;
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru İçin;
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 125 gr tereyağı
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un

Üzeri İçin;
- pudra şekeri

Hazırlanışı
İlk olarak elmaları rendeleyip iç harcın tencereye alın. Tüm malzemelerini tencereye koyup karıştırın. Pişirince suyu çekince alın.
Hamurunun yumurta şekeri ilk karıştırın sonra içine tereyağını koyup karıştırmaya devam edin.(Bu arada evinizde toz şeker yoksa kesme şekeride kullanabilirsiniz.)
Daha sonra yarım paket kabartma tozu ve unuda ekleyip hamurunu yoğurun.
Hamurun üzerini streç film ile kapatın. 15 dinlendirin.


Daha sonra borcamınız yuvarlaksa portakal büyüklüğünde hamuru alıp iki pişirme kağıdı üzerinde oklavayla açıp ölçebilirsiniz. Benim borcamın kare ona göre yaptım.

Tereyağı ile borcamı yağlayın ve hamurunuzu koyun. İçine iç harcıda koyun ve üzerinide hamurunuzla şeritler halinde kesip şekil verin.

Fırınızı 180 derecelik ayarlayın. 30 dakika da hazır. Ancak siz ara ara bakın ve yakmamaya özen gösterin.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri üzerine serpin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder