Merhaba Sevgili Dostlar,
Bugün sade bulgur pilavı yaptım. En ideali çünkü hem midenize zarar vermez hem de sağlığınızı muhafaza edeceksiniz. Yemeğe salça, bol baharatlısı ve unlusu zararlıdır.
Sade Bulgur Pilavının Malzemeleri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- Az tuz
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı isot
Hazırlanışı
İlk önce tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim.
Daha sonra 2 su bardağı bulgur pilavını, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Bir kaç dakika böyle kavurun.
Sonra da 3 su bardağı su ekleyip karıştırın ve üzerine kapağı örtün. Pişme yakını isotu ekleyin.
Suyu çekince altını kapatıyoruz ve kağıt havlu ile kapağını örtüp dinlendiriyoruz. Tane tane oldu.
Sonra servise hazır..
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder