20 Mayıs 2020 Çarşamba

Mantı Tarifi(Buna çok bayılacaksınız)

Merhaba Sevgili Dostlar,

 Türk mutfağının en vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan mantı nasıl yapılır? Tadı çok güzel ve en önemlisi iç sosunu çok abartmadan ve kıymayı bol koymadan yapıldığında mideyi yormuyor. Tabi ki porsiyonu isteğinize göre küçültebilirsiniz.


Mantının Malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı un( yoğurmak için)

İç Harcı İçin
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan(rende)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber

Mantı Sosu için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı
İlk önce hamurun malzemelerini hepsini kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Kulak kıvamında olunca üzerini örtüp 10 dakika bekletiyoruz.
Kıymanın iç harcının bütün malzemelerini tabağa alın ve yoğurun.
Hamuru üç parçaya bölün ve oklavayla açıyoruz. Sonra bıçakla kare kare şekiller yapın. Sonra üzerine kıymanın harcından ufak ufak koyun.( çok kıyma harcını koymayın çünkü zaten hamur yemeği ve kıymayıda küçük koyun ve kapatın.



Büyük tencereye 10 bardak su koyun. Kaynamaya yakın tuzu(1 yemek kaşığı tuz ve limon sosu ) ekleyin. Mantılarımızı tencerenin içine koyup bir kere karıştırın. Sürekli karıştırmayın, lapa olur mantı.. Ve servis ederken süzgeçli kaşıkla Suyunu iyice süzün tabağa ondan sonra alın.
Tavaya sıvı yağ ve salçaya ekleyin kızdırın.
En son haşlanan mantıları süzgeçli kaşık ile suyunu süzüp tabaklara alıyoruz. Üzerine yoğurt ve salçalı sosu gezdiriyoruz.


Not: Mantının kenarları yamuk olanları ayrı bir tabağa alın sonradan bunları salçalı çorba mantısı yapabilirisiniz.

Afiyet Olsun...

1 yorum: