Türk mutfağının en vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan mantı nasıl yapılır? Tadı çok güzel ve en önemlisi iç sosunu çok abartmadan ve kıymayı bol koymadan yapıldığında mideyi yormuyor. Tabi ki porsiyonu isteğinize göre küçültebilirsiniz.
Mantının Malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı un( yoğurmak için)
İç Harcı İçin
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan(rende)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Mantı Sosu için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
İlk önce hamurun malzemelerini hepsini kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Kulak kıvamında olunca üzerini örtüp 10 dakika bekletiyoruz.
Kıymanın iç harcının bütün malzemelerini tabağa alın ve yoğurun.
Hamuru üç parçaya bölün ve oklavayla açıyoruz. Sonra bıçakla kare kare şekiller yapın. Sonra üzerine kıymanın harcından ufak ufak koyun.( çok kıyma harcını koymayın çünkü zaten hamur yemeği ve kıymayıda küçük koyun ve kapatın.
Tavaya sıvı yağ ve salçaya ekleyin kızdırın.
En son haşlanan mantıları süzgeçli kaşık ile suyunu süzüp tabaklara alıyoruz. Üzerine yoğurt ve salçalı sosu gezdiriyoruz.
Not: Mantının kenarları yamuk olanları ayrı bir tabağa alın sonradan bunları salçalı çorba mantısı yapabilirisiniz.
Afiyet Olsun...





Bayıldım
YanıtlaSil