20 Kasım 2020 Cuma

Köfte Nasıl Yapılır?

 Merhaba sevgili dostlar, 

Bugün mutfağımızın en sevilen pilavın kankası olan köfte yapacağız:) Bu tarif basit ve tadı çok güzel annemin köftesi hiç kokmuyor. Eğer bu konuda siz de hassassanız bu tarif tam size göre... 

Köftenin en önemli malzemesi kıymadır, köftenin kızartma, fırınlama, ızgara gibi çeşitleri vardır. Tarifimize geçelim.


Köfte Tarifinin Malzemeleri;

- 1 adet soğan

- 700 gram kıyma

- 1 yumurta

- 1 çay bardağı karabiber

- 1 çay bardağı kekik

- 1 çay bardağı pulbiber

- Bayat ekmek ( mutfak robotunda çekilmiş)

- Tuz


Tarifi

  • İlk önce köfte harcını hazırlamak için soğanları rendeleyin.
  • Soğan, kıyma, yumurta ve tuz bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada isterseniz baharatlarını da ekleyebilirisiniz.
  • Hazırladığınız harcın üstünü streç film ile kaplayıp 30 dk buzdolabınızda bekletebilirsiniz.
  • Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp bastırın. Benim harcımdan 38 tane köfte oldu.
  • Tüm harcı öyle hazırladıktan sonra ızgara veya az yağlı tavada pişirin.

  • Köftenin yanına pilav ve cacık da ekleyip servis edebilirsiniz.

Not: köftenizin kokmasını istemiyorsanız kimyon koymayın. Ben kimyonu köftede sevmiyorum. Benim yaptığım çok basit ve hafif köfte çünkü mideyi yormasını istemiyorum. Galete unu koymayıp bayat ekmeği eklerseniz tadı çok lezzetli oluyor ve israf yapmamış olursunuz. Tavaya yağı az koyun yavaş yavaş çevirin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder