Merhaba Sevgili Dostlar,
Bugün 4 çeşit sağlıklı yemeklerimi paylaşacağım. Bol proteinli, vitaminli... Bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
1.Yemek Tarifi Malzemeleri
- 2 kabak
- Tuz
- Kaşar peyniri(rendelenmiş)
- Pul biber, karabiber, kekik
Tarifi
- İlk önce kabaklarımızı soyalım ince uzun keselim. Tavamıza alıp pişirmeye bırakalım. Ara ara karıştıralım.
- Kabağımız pişince tabağımıza koyalım içine sırayla kaşar peyniri koyup karıştıralım. Baharatlarını bir tutam (azıcık) koyun. Zeytinyağı azıcık ekleyelim.
2.Yemek Malzemeleri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından 3 parmak az yulaf ezmesi
- Kaşar peyniri(rendelenmiş)
- Tarçın
Tarifi
- Cezveye tereyağı koyup eritin. Yulaf ezmesini koyalım ve karıştıralım. (Rengini aldığından sonra isteğe bağlı biraz süt koyabilirsiniz.)
- Pişince alalım ve tabağımıza koyalım. Üzerine kaşarı rendeleyelim.(istediğiniz kadar ekleyebilirisiniz.) karıştırın.
- En son üzerine tarçın ekleyin:) çok güzel kokacak..
3.Yemek Malzemeleri
- Dereotu
- Kıvırcık veya göbek
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Süt mısırı (1 fincan kadar)
- 2 dilim tavuk göğsü (jülyen kesilecek)
- Baharatları(tuz, kekik, pul biber, karabiber)
- Roka
Tarifi
- Yeşillikleri doğrayalım. Tabağımıza roka, dereotunu alalım.
- Tavukları jülyen keselim. Tavukları bir tutam tuzlayın ve tavaya alalım. Hemen bir kahve fincanın çeyreğine zeytinyağı koyalım. Limon sosu damlatalım. Bu karışımı tavukların üzerine döküp pişirin.
- Süt mısırını haşlayın ve salata kasesine alın, kırmızı biber(közlenmiş) ince kesip üzerine ekleyin. En son tavuklarıda kızartıp salatamızın üzerine koyalım.
4. Yemek Tarifi
- 2 tane yumurta(haşlama)
- Zeytinyağı
- Dereotu
- Baharatları(kırmızı biber, karabiber, tuz, kekik)
Tarifi
- Yumurtaları haşlayalım. Tabağımıza alıp ince ince keselim.
- Dereotu, zeytinyağı(1 yemek kaşığı), baharatlarınıda koyalım ve karıştıralım.
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:
Yorum Gönder