21 Kasım 2020 Cumartesi

Kokoreç Tarifi Mi? (Evde yaptık, 5 dk bitti)

Merhaba Sevgili Dostlar,

Bugün kokoreç yaptık. Kokoreç, anadolu ve Balkanlarda genellikle küçükbaş hayvanların ince bağırsağı ve bumbarından yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılıp ekmek arasına koyulup servis edilir. 

Kokoreç, kimin çıkardığı tam bilinmiyor, ülkemize tahminen 1970’li yıllarda İzmir de ilk yayılmıştır.

Kokusu ağır ancak sevenler için bu tarifi paylaşacağım. Bu tarif teyzemin bende ondan görerek sizlerle paylaşmak istedim. Bu arada ben kokoreçi sevmediğim halde tadına baktım, HARİKA!

Kokoreç Malzemeleri;

- 600 gram kokoreç

- 1 adet domates

- 1 tane çarliston biber ve 1 tane kırmızı biber

- Tuz 

- 2 çay kaşığı kekik

- 2 çay kaşığı pul biber


Tarifi

  • Kokoreç küçük küçük keselim. İşimiz bitince tavanız(Çok geniş olmalı. Benim yok o yüzden hamsi tavasıyla yaptık)
  • Tavamıza yağ koymayın. Ocağa alın altını yakın ve kokoreçleri küçük parçalara ayırdıktan sonra tavaya alın. İlkten bir şey sıçratmasa da suyunu bıraktıktan sonra sıçrıyor o yüzden üzerini kapatın.
  • Kokoreç ara ara kaşıkla karıştırın.
  • Kokoreçi tavaya aldıktan sonra domates, biberleri küçük keselim. Kokoreç tavada rengini alınca kırmızı biber ve çarliston biberini ekleyelim.
  • Daha sonra iyice tavada karıştırdıktan sonra domatesi ekleyip karıştırın. Üzerini kapatın ve olmaya bırakın ancak ara ara bakın.

  •  En son kekik, pul biberini ve tuzunu ekleyin. Pişirin rengini alınca ocağın altını kapatın.
  • Bu tarif 30 dakika da hazırlandı.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder