Bugün tatlı olarak browni kek yaptım. Daha önceden de yaptığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yoğun kakaolu browni tadında kekimiz çok lezzetli oldu. Saatler içinde tatlım bitti. Herkes çok beğendi. Denemenizi tavsiye ederim.
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu İçin
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
İlk önce Yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz. Köpük köpük olana kadar çırpın.
Daha sonra süt, yağ, kakao ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra (1,5paket)kabartma tozu, vanilya, unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Borcamı biraz yağlayın ve keki içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Kekimiz pişerken kekin sosu için tenceremize sütü, sıvı yağı, şeker, kakaoyu ekleyip ocağa alın. Altını yakın ve kaynayana kadar sosunuzu karıştırın. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakın.
Fırının kapağını açmayın. Keki ara ara kontrol edip kokusu çıkınca kürdan ile içi pişmiş mi batırıp bakın. Kek olduktan sonra Fırını kapatıp 10 dakika daha fırında bekletin.
Keki dilimleyin ve 10 dk sonra sosunu üzerine döküp fırına koyun.
Kek ılınınca buzdolabında 2 saat bekletin sonra servis edebilirsiniz.
Not: Sosunuzu çırpıcı ile karıştın, kaynayana kadar..
Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder