22 Nisan 2020 Çarşamba

Kısır Nasıl yapılır?

Merhaba Sevgili Dostlar, 

Bugün çok pratik bir kısır tarifi vericem. Kısırı çok sevenler için bu tarifi denemelisiniz. Kısırın yanına ayran, marul, turşu ekleyip zenginleştirebilirisiniz. Klasik bir tarif ancak çok sevilen bir tariftir. Herkesin kendine has yapma tarifi vardır. Lafı çok uzatmadan tarife geçelim. 
Malzemeler
- Yarım kilo kısırlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı limon sosu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ



Yapılışı
Öncelikle kısırlık bulguru kabımıza alın ve tuzu da ekleyin. Ocakta Kaynattığımız suyu kısırlık bulgurun üstüne dökün ve karıştırın. 10 dakika bekleyin. Bulgur suyu çekmiş olması lazım.
Daha sonra domates salçası, biber salçası, karabiber, pul biber, limon sosu, yağ ekleyip elinizle yoğurun. 
En son taze soğanlarını ince ince tahtada doğradıktan sonra kısıra ekleyin. 
Not: İri bulgur sevmeyenler ince bulgur ile kısırını yaparsa o daha güzel oluyor. Tavsiye ederim.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder