9 Nisan 2020 Perşembe

Kıbrıs Tatlısı🥛

Merhaba Sevgili Dostlar, 

Bu gün tadını çok beğendiğim ve sizinde denemenizi istediğim tatlı var. Bu Kıbrıs Tatlısını yiyen bir daha yedi. Bir saat içinde bu tatlı bitti. Deneyin pişman olmayacaksınız.

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısı tarifi


Yapımı için malzemeler

  • - 3 adet yumurta
  • - Yarım su bardağı toz şeker
  • - Yarım su bardağı sıvı yağ
  • - 1 su bardağı galeta unu
  • - 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • - 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • - 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı
İlk önce şerbetini hazırlayın. Tencere içine su ve şekeri kaynatın kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyayı içine koyun. Kaynadıktan sonra bir kenara koyarak soğumaya bırakın. 

Tatlının keki için yumurtaları şekeri çırpın. Ardından diğer malzemeleri içine koyup karıştırın. Yağlanmış tepsi veya yağlanmış borcama bu kek karışımı dökün ve spatula ile düzleştirin. Dilerseniz elinizle de düzeltme yapabilirsiniz. Eşit şekilde tepsinize yayın ve düzeltin. 160 derecelik fırına kekinizi 30 dk pişirin. kokusu çıkacaktır. 

Ben şerbetimi iyice soğuttuktan sonra keki kürdan ile üstlerine delik açıyorum. Sonra şerbetimi yavaş bir şekilde kekin üstünde döküyorum.

Tatlımızın kreması için tencereye süt, nişansta, vanilya, şekeri (ölçülerini yukarıda belirttim) koyarak muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın. İlk bütün malzemeyi koyduğunuzda çırpıcı ile karıştırın ki içindekiler topak kalmasın. Sonrasında kaşık ile muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Muhallebi kıvamı aldığında toz krem şantiyi üstüne boşaltın. Burada mikserle 5 dakika çırpabilirsiniz ancak ben mikseri kullanmayı tercih etmiyorum kaşık ile iyice karıştırıyorum.

Kekin üzerine kremayı dökün ve düzeltin. Tatlınızın en son işlemi bol Hindistan cevizi üstüne serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin veya 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim. Tadı daha güzel oluyor. Sonra dilimleyip servis edin. 

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder