Günümüzde mücver kabak ile yapılsa da Osmanlı mutfağında yemek pişirme tekniklerinden biriydi. Osmanlı döneminde “mücmer” olarak denilse de günümüzde bunu “mücver” olarak bilinir. Osmanlı döneminde kabakla yapılmış mücver göremeyiz. Osmanlı da bu daha çok patlıcan, kıyma, kadayıf, yumurta, ciğer ve taze fasulye ile yapılırdı.
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 kahve fincanı un
- 1 adet soğan
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Kabakları mutfak robotunda çekin. Derin kasenize kabakları alın. Mutfak robotunda soğanıda çekin ve kabakların üstüne dökün.
Sırasıyla yumurta, tuz, karabiber, pul biberi ekleyip karıştırın. En son 4 kahve fincanı un koyun ve karıştırın.
Unutmayın ki un ile kıvamınız biraz katı olmalı çünkü sıvı mücver olursa tavada içi pişmiyor. Bu yüzden un katarak sıvı değil biraz katı kıvamın olmasına dikkat edin.
Tavaya yağ dökün ve kaşık ile tek tek koyarak mücverleri kızartın.
Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder