Ana yemeklerin vazgeçilmezi Karnıyarık ve en çok yanına yakıştırılan pilav ile sunumudur. Pratik ve çok lezzetli olan Karnıyarık'ı fırında veya kızartma olarak yapabilirsiniz. Karnıyarık nasıl yapılır? Bunu incelemek isterseniz tarifime bakabilirsiniz.
-6 adet patlıcan
Kıymalı Harç için,
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 200 gr kıyma
Sosu İçin,
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Tarifi için ilk patlıcanları çizgili soyun. Üzerinden bir çizgi ile bıçakla yarın(patlıcanı ikiye bölmeyin). Bu kızarırken içi kolay açılsın diye yaptığım bir aşamadır.
Daha sonra patlıcanları kızartın. kenara alın. Aynı tavada kıymayı yağ ile pişirin. İçine küçük doğranmış soğan, domates, biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
Daha sonra fırın tepsisinin içine patlıcanları koyun.
Patlıcanların içine de kıymalı harcı koyun kıyma dağılmaması için en son patlıcanın kıymalı harcını biraz bastırın.
En son sosu için tavanın içine salçayı sıcak suyun içinde ezin. Sos haline geldiğinde patlıcanların üzerinden hafif dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika Karnıyarık'ı pişirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder