Öncelikle yıllardır ailecek dışarıdan lahmacun yiyemediğimiz için lahmacunun iç harcını evde yapıp lahmacun yapan yerlere verip alıyorduk. Ancak malum koronavirüsünden dolayı herkes evde yemek yapmaya başladı. Evde yapılmayan genellikle dışarıdan alınan yiyecekler evde de yapılabiliyor.
Hamuru için:
- 500 gram un
- 1/2 yaş maya
- 200 gram su
- 10 gram tuz
İç Harç İçin:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (rende çekilecek)
- 1 adet domates ( domatesin kabukları soyulup, rendelenecek)
- 1 adet yeşil biber (rende makinesi ile çekilecek)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 demet maydanoz
Tarifi için ilk soğanı mutfak robotunda çekip derin kaseye alalım. Derin kase içine kıymayı,( robottan çektiğiniz soğan, biber, maydanoz) , salça, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber karıştırın. Harcınızı dolaba koyarak bekletin.
Lahmacunun hamuru için unu kaba eleyin. Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın. Tuzu ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzun üstünü örtün ve 10- 15 dk dinlendirin. Tezgaha un serpin ve hamuru küçük parçalar(bezeler) halinde elinizde yuvarlayın. Hamuru tezgahın üstünde un yardımı ile merdane ile inceltin.
Hamuru küçük tutun hamuru merdane ile inceldiğinde üstüne iç harcı elinizle yayın. Lahmacunun malzemesini çok bol koymadım. Tercih meselesi siz eğer malzemesi çok olsun derseniz harcını çok koyabilirsiniz. Siz malzemenin adetlerini aile kişi sayısı kadar arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder