13 Nisan 2020 Pazartesi

Hedik Çorbası🫕

Merhaba Sevgili Dostlar,

Hedik çorbası, genelde çocukların ilk dişi çıktığı zamanlarda "diş buğdayı" ile birlikte yapılır. Kendim hedik çorbasından biraz farklı yapıyorum. Bu tarifim mideyi çok yormuyor. Yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeleri,
- 1 su bardağı hedik,

- 2 su bardağı nohut,

- Yağ (yarım su bardağı)

- Domates salça (İki yemek kaşığı)

- Kekik

İlk önce bir gece öncesinden hedik'in içindeki taşları ayıklayın. Ayıkladığınız hedik'i boş tencereye koyun. Bir cezve(büyük) suyu kaynatıp hedik'e ekleyin ve üstüne kapağını örtün. Bir gece bunu bekletin.


Tencereyi ocağa alın ve altını yakın. Bir gece önceki hedik ve suyunu asla dökmeyin o şekilde ocağa alın ve altını yakın. Kaynadıkça suyu azalacak su ekleyebilirsiniz. Çorba kararında suyu olacak yani yarım tencere kadar. 

Daha önceden haşlanmış nohut'u kaynayan hedik'e dökün. En son yağ ve salçayı tavada eritip hedik'e dökün. Sonra kekik 
ekleyin. Kekik ekledikten 10 dakika sonra tencerenin altını kapatın.

Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder