Son zamanlarda köri soslu tavuk çok tercih edilen yemek oldu. Beyaz ete en çok yakıştırdığım soslardan biri de köri sosudur. Bu tarifi evde yapabilirsiniz. Harika bir tarif yapmanızı dilerim. İnternette bu sos hakkında çok bilgi var ama çoğunun ya malzemesi çok geliyor ya da az geliyor. Bu verdiğim tarifi ben evde gayet kararında yaptım. Sizde isterseniz deneyebilirsiniz.
Malzemeler
- 700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Sosu İçin,
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Servisi İçin,
-1/4 demet maydonoz
Yapılışı
Ayçiçek yağı ve tavukları tavaya alın ve etleri pişirin.
Başka bir tavanın içinde ilk önce tereyağı koyun sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar ve rengi koyu hale gelene kadar tereyağı ile kavurun. Kavrulan unun üstüne süt dökün ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
Bir süre bu şekilde pişirdikten sonra Sıcak su, köri, tuz be karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri kattıktan sonra 5 dakika daha pişirin.
Pişen sosu kavrulan tavukların üzerine koyun ve karıştırarak iyice harmanlayın. En son maydanozu
ekleyin ve servis edin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder